AKTUÁLIS


A Costes az Év Étterme 2009 győztese

A tegnap megrendezett nagyszabású gálán derült ki, hogy ki nyerte el a Dining Guide díját, azaz ki lett a 2009-es Év Étterme. A Dining Guide ínyenc közönséget reprezentáló 36 fős társadalmi zsűrije a Costest találta az év legjobbjának.


A Sziget fesztivál főszervezője, Gerendai Károly érdekeltségébe tartozó Ráday utcai étterem minden porcikájában a csúcsgasztronómiát, a kulináris színházi élményt képviseli. Némiképp szokatlan ez a felfogás a magyar konyhaművészet térképén. A Costes bárhol lehetne Párizstól New Yorkig, mégis itt van nálunk Budapesten: itt képviseli a kompromisszummentes konyhaművészet nemzetközi gyakorlatát. A megnyitás óta a konyhát a portugál Miguel Rocha Vieira vezette 2009 végéig, idén az argentin Nicolas Rafael Delgado váltja, aki már számos Michelin-csillagos francia étteremben bizonyította tehetségét.

Gerendait meglepetésként érte a díj. „Nem akarok szerénytelen lenni, de meggyőződésem, hogy próbáljuk a legjobbat nyújtani, de azt, hogy ezt más is így látja, nagy öröm. Majdnem biztosra vettem, hogy egy-másfél év után nem mi leszünk még azok, akik ezt az elismerést kapjuk. Azt gondoltam, hogy alkalmasak próbálunk lenni arra, hogy egy ilyen díjat is kiérdemeljünk, de azt nem hittem, hogy ilyen rövid idő alatt is megtörténhet. Itt nagyon komoly más jelöltek voltak, nagyon komoly előélettel, szakmai háttérrel, elhivatottsággal."
Mindig, amikor van egy kis elbizonytalanodás, hogy jó úton járunk-e, akkor nagyon jól jön, hogy az embert megdicsérik vagy kap egy kis visszaigazolást, mert ugyebár a közönség részéről még messze nincs meg ez”- teszi hozzá Gerendai, aki azért nincs elkeseredve, lesz változás, „az idő nekünk dolgozik” – reménykedik.

Gerendai a díj átvételekor hangsúlyozta, hogy az elismerés a konyhai stábnak és elsősorban Miguel Rocha Vieira-nak szól, aki természetesen azonnal értesült is az elismerésről.


Forrásunk a diningguide.hu


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2021
AKTUÁLIS


A Costes az Év Étterme 2009 győztese

A tegnap megrendezett nagyszabású gálán derült ki, hogy ki nyerte el a Dining Guide díját, azaz ki lett a 2009-es Év Étterme. A Dining Guide ínyenc közönséget reprezentáló 36 fős társadalmi zsűrije a Costest találta az év legjobbjának.


A Sziget fesztivál főszervezője, Gerendai Károly érdekeltségébe tartozó Ráday utcai étterem minden porcikájában a csúcsgasztronómiát, a kulináris színházi élményt képviseli. Némiképp szokatlan ez a felfogás a magyar konyhaművészet térképén. A Costes bárhol lehetne Párizstól New Yorkig, mégis itt van nálunk Budapesten: itt képviseli a kompromisszummentes konyhaművészet nemzetközi gyakorlatát. A megnyitás óta a konyhát a portugál Miguel Rocha Vieira vezette 2009 végéig, idén az argentin Nicolas Rafael Delgado váltja, aki már számos Michelin-csillagos francia étteremben bizonyította tehetségét.

Gerendait meglepetésként érte a díj. „Nem akarok szerénytelen lenni, de meggyőződésem, hogy próbáljuk a legjobbat nyújtani, de azt, hogy ezt más is így látja, nagy öröm. Majdnem biztosra vettem, hogy egy-másfél év után nem mi leszünk még azok, akik ezt az elismerést kapjuk. Azt gondoltam, hogy alkalmasak próbálunk lenni arra, hogy egy ilyen díjat is kiérdemeljünk, de azt nem hittem, hogy ilyen rövid idő alatt is megtörténhet. Itt nagyon komoly más jelöltek voltak, nagyon komoly előélettel, szakmai háttérrel, elhivatottsággal."
Mindig, amikor van egy kis elbizonytalanodás, hogy jó úton járunk-e, akkor nagyon jól jön, hogy az embert megdicsérik vagy kap egy kis visszaigazolást, mert ugyebár a közönség részéről még messze nincs meg ez”- teszi hozzá Gerendai, aki azért nincs elkeseredve, lesz változás, „az idő nekünk dolgozik” – reménykedik.

Gerendai a díj átvételekor hangsúlyozta, hogy az elismerés a konyhai stábnak és elsősorban Miguel Rocha Vieira-nak szól, aki természetesen azonnal értesült is az elismerésről.


Forrásunk a diningguide.hu


« Vissza az előző oldalra